Megújult külsővel az orvostudomány szolgálatában!
Babits Mihály szerint így tavasszal még „A fázós öreg föld is új ruhájára vár”. A tavaszi újjászületés jegyében örömmel jelentjük, hogy portálunk is új ruhát öltött magára:
Babits Mihály szerint így tavasszal még „A fázós öreg föld is új ruhájára vár”. A tavaszi újjászületés jegyében örömmel jelentjük, hogy portálunk is új ruhát öltött magára:
Egy új tanulmány eredménye szerint az androgénhiányos férfiak ejakulációs diszfunkcióját a tesztoszteron-gél nem javítja hatékonyan.
Miért lesz korall színű a vizelet a Wood lámpa fényében? Forrás: Figure1.
Az Egyesült Államokban az emberek évente közel 1 milliárd dollárt költenek antibakteriális és antimikrobiális szappanokra. De vajon ezek a szuperszappanok, valójában jobbak a hagyományosaknál? Egy friss tanulmány azt mutatja, hogy a való életben vajmi kevés különbség van a hagyományos és antibakteriális szappanok baktericid hatásai között.
A Mayo Clinic kutatói szerint a Barett-szindrómában szenvedő betegeknél már enyhe fokú dysplasia esetén is komolyan fennáll a veszélye annak, hogy a betegség adenocarcinomává progrediálódik.
Dr. Matt Silver, a brit Nemzetközi Táplálkozástudományi Kutatótanács tagjaként az étkezéssel összefüggő betegségek kutatásával foglalkozik. A következőkben arról kérdezzük, hogy milyen hatást gyakorolhat a nők fogamzás körüli étkezése a születendő gyermek egészségére.
Cikkünk első részében "Mivel "etessük" agyunkat? A megfelelő étrenddel megőrizhetjük mentális egészségünket" az Amerikai Pszichiátriai Társaság éves értekezletén elhangzottakról számoltunk be. A cikk 2. részében a legfőbb ételcsoportokat illetve azok konkrét egészségügyi előnyeit vesszük sorra. Választ kapunk arra, hogy a vegetáriánus étrend egészségesebb-e. Megtárgyaljuk a „legtrendibb” táplálkozási kérdést, nevezetesen a glutén fogyasztás problémáját. Számos, a hallgatók által feltett kérdésre is választ kapunk: Melyik egészségesebb, a nyers vagy a főtt étel? Az agyműködés szempontjából egészséges-e a tej?
Bár non-valvuláris pitvarfibrilláció esetén a nemzetközi ajánlások egyértelműen fogalmaznak az antikoaguláns kezeléssel kapcsolatban, az alacsony CHA2DS2-VASc pontértékkel rendelkező páciensek esetében mégis gyakran rossz érzése van a terápiát indikáló orvosnak. Ennek oka, hogy sajnos ezek a statisztikailag alacsony kockázatú betegek is kardiogén stroke-t kapnak néha.
A hibás termékekért való felelősségről szóló uniós irányelv (Tanács 85/374/EGK irányelve) a vétkesség nélküli felelősség elvét fogalmazza meg, amely szerint a termék gyártója felel a termék hibája által okozott kárért.
Napjainkra az egészségügyi ellátás szolgáltató jellege előtérbe került, a korábban tekintélyelvű orvos-beteg viszony egyenrangú partneri viszonnyá változott, melynek következtében a szolgáltatás minősége is gyakrabban kérdőjeleződik meg, csökken a toleranciaszint a nem megfelelő vagy nem megfelelőnek ítélt szolgáltatások tekintetében, nő az ellátás igénybevételével kapcsolatos konfliktusok száma.
Lyse Bordier, a francia Bégin Katonai Kórház diabetológus professzora az Európai Diabetes Kutató Társaság (European Association for the Study of Diabetes, EASD) 2015-ös Stockholmi konferenciáján az idősebb diabeteses betegek kognitív hanyatlásának problémájáról tartott előadást.
A VTE (vénás tromboembólia) rizikótényezőnek felmérése kiemelten fontos a páciensek további kezelése szempontjából. Az egyértelmű provokáló tényezők nélkül előforduló esetek ismétlődésének kockázata magasabb. A mélyvénás trombózis rizikó tényezői között előkelő helyet foglal el a trombofília, és nagy jelentősége van a további terápiás stratégia szempontjából is.
A tanfolyamot ajánljuk mindazoknak, akiket foglalkoztat, hogyan növelhetnék betegforgalmukat, maximalizálhatnák bevételeiket, akik minden ismert marketing eszközt bevetetettek, mégsem növekszik páciensforgalmuk. Jelentkezzen még ma a Haladó Egészségügyi Marketing Szemináriumra!
Brit kutatók 600 csecsemő bevonásával készült tanulmányának eredménye arra utal, hogy a mogyorótartalmú készítmények 11 hónapos kor előtti rendszeres és gyakori fogyasztása megakadályozza, hogy a veszélyeztetett gyermekeknél ne alakuljon ki mogyoróallergia.