gasztronómia
Tempeh- ha már unja a tofut
A tempeh hazánkban kevésbé ismert alapanyag, ám igen sokoldalúan felhasználható. Egészséges, remekül beilleszthető a legtöbb diétás étrendbe, ráadásul vegetáriánusok, vegánok is bátran fogyaszthatják.
Édesburgonya – nem csak finom, de egészséges is
Az édesburgonya egy igen olcsó tökféle, melyet nagyon sok variációban lehet elkészíteni. Mivel kalóriaszegény, így a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják ezt az édeskés ízű zöldséget. Lássuk, milyen ízletes ételeket és italokat lehet belőle az asztalra rakni!
A fügefa levele is felhasználható! Lássuk, mit is készíthet belőle
A fügefa levele igen sokoldaldalúan felhasználható, mely ugyanúgy felhasználható hal-és húsételekhez, mint desszertekhez, italokhoz. Mivel egyre több otthonban megtalálható a fa, így összeszedtük, mi mindent lehet a leveléből készíteni.
Így készítsen igazán ízletes hummuszt
A csicseriborsó egy igen finom, tápláló, egészséges és rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag. Az egyik legnépszerűbb belőle készült étel a krémes hummusz, melyből ízletes és laktató vacsorát készíthetünk akár 10 perc alatt.
Szereti a gin-t? Ezeket a koktélokat mindenképp próbálja ki!
A gin népszerűsége fénykorát éli, így aki csak a szokásos gintonic-ot ismeri, itt az ideje, hogy kipróbáljon más koktélokat is!
Már nem kell sokat várni és kezdetét veszi az Őszi Etyeki Piknik
Október 14-15-én újra élvezheti a különleges borok ízvilágát a nyitott pincék közt sétálva.
Sütőtökös latte – melengető ital az őszi hónapokra
Végre itt a sütőtök szezon, így jöhetnek a finomabbnál finomabb őszi sláger ételek és italok. Ha már unja a belőle készült krémlevest és a töltött sütőtököt, próbálja ki a sütőtökös latte-t, mely a bekuckózós őszi napok remek kísérője lehet.
Tavaszi tekercs – ha egy tartalmasabb mártogatósra vágyik
A tavaszi tekercsek remek vendégváró falatok, melyek elő-és főételként is megállják a helyüket.
Naan kenyér–szaftosabb ételekhez, kanál helyett
Ha már unja a hagyományos kenyeret, és valami különlegesebbre vágyik, próbálja ki az indiai naan kenyeret, mely igen sok ízben elkészíthető, ráadásul nem is kell vele sokat bajlódni.
Sahlab- egy édes közel-keleti ital az őszi napokra
A sahlab egy igazán krémes, fűszeres ital, melynek elkészítése csupán pár percet vesz igénybe, és igen változatosan ízesíthető. A Közel-Keleten, Egyiptomban, Törökországban, Libanonban és Indiában is nagy népszerűségnek örvendő finomság elsősorban melegen tálalandó, így a hűvösebb őszi napok remek desszert itala lehet.
Csupa habos dalgona kávé- ha valami különlegességre vágyik
Ez az édes, krémes kávékülönlegesség az első Covid-karantén idején tett óriási népszerűségre szert világszerte, melynek sikere azóta is töretlen. Nem is csoda, hiszen csupán 4 hozzávaló kell az elkészítéséhez, ráadásul a végeredmény igencsak mutatós, így vendégeknek is mindenképp érdemes elkészíteni!
Édes szilvás desszertek az őszi időszakra
Mutatunk nyolc mennyei, édes szilvás receptet az őszi időszakra.
Sütemények kevés hozzávalóból
Léteznek, olyan egészséges finomságok, amelyeket gyorsan elkészíthetünk, kevés alapanyagból.