életstílus
Mona Lisa és a magas koleszterinszint
Mona Lisának magas lehetett a vérkoleszterinszintje, legalábbis erre utal egy olasz professzor szerint Leonardo da Vinci híres festményén a titokzatosan mosolygó hölgy szemhéján felvillanó fény, ami nem más, mint xanthelasma: a felszaporodott zsírsavak lerakódása a bőrben.
IX. Egri Borszalon 2009. 12. 29.
Immáron kilencedik alkalommal került megrendezésre az Egri Borműves Céh szervezésében az egri borászok nagyszabású évzáró bemutatkozása. A már hagyományosnak tekinthető rendezvényt ebben az évben a fiatal egri borászok ötletei alapján valósították meg egy kicsit a megújítás szándékával, ez alkalommal a szving korszak megidézésével.
Friss hó várja a sízőket a magyarországi sípályák többségén
Sportolásra alkalmas hó várja a sízés szerelmeseit a magyarországi sípályák többségén, és az üzemeltetők remélik, hogy a pályák minősége kitart a hét végére várt felmelegedés ellenére is.
Pálinkafőző- és böllérversenyre készülnek a szlovákiai Nagytárkányban
Szlovákia egyetlen Tisza-parti községében február 13-án újra megrendezik a nagytárkányi kisüsti pálinkaversenyt.
XI. Regionális Orvosbál
A XI. Regionális Orvosbál szervezői tisztelettel meghívják Önt és kedves családját, barátait a tizenegyedik éve megrendezésre kerülő Regionális Orvosbálra.
Hét nő sílécen elérte a Déli-sarkot
Heten sikeresen elérték a Déli-sarkot a november 23-án indult nyolcfős női expedícióból.
Matisse Sárga kankalinok című festményéért fizettek a legtöbbet tavaly
Henri Matisse Sárga kankalinok című műve bizonyult a legdrágább festménynek a tavalyi nemzetközi aukciókon.
Kihalófélben a családi kirándulás hagyománya
Az emberek kétharmada egyáltalán nem megy már közös családi sétákra - derült ki egy Európában és Amerikában végzett nemzetközi felmérésből.
Vadszezon télen: erdei éléskamrával és mesélő lábnyomokkal
A levegő megfagyott, a tájat hófehér takaró borítja, a szikrázó napsütés pedig szinte elvakítja a szemlélődőt. A szűz hóban lábnyomok. Szarvas, őz és vaddisznó, állapítja meg a hivatásos vadász.
Sikeres premier - Gasztronómiai roadshow
"Eszi, nem eszi, nem kap mást" - régóta ezt kell tudomásul vennie azoknak, akik a közétkeztetés valamelyik formáját kénytelenek választani. Mi, magyarok hagyományosan az ebédet tartjuk fő étkezésnek, és ezt igen sokan - gyermekek és felnőttek egyaránt - nem otthonukban, hanem intézményi keretek közt fogyasztják el.
Befejeződött az Akropolisz felújítása
Befejeződtek az athéni Akropolisz főbejáratának 2000 óta tartó restaurációs munkálatai, az évek óta ott éktelenkedő állványzatokat lebontották.
Különlegességek dióból
A diónak (Juglans regia) leginkább a magjával találkozunk a konyhában, ennek ellenére számos más gyógyhatású része is van a növénynek. Az ünnepek után bejgliből és süteményekből maradt diót nagyon sokféleképpen használhatjuk fel a konyhában.
A szivarozás művészete
A szivarhoz idő, nyugalom, és legfőképp stílus kell. Ez utóbbit tanulni nem, de csiszolni lehet.